HISINGENS KRAV MAGA

Välkommen till vår lilla klubb. Krav Maga är redan en tuff självförsvarsträning så vi väger upp det med humor och god stämning på passen. Vi tränar två dagar i veckan. Alla tränar tillsammans och lär av varandra! Du väljer själv på vilken nivå av ansträngning du lägger dig. Vi finns bara 3 min från hållplatsen Vågmästareplatsen. Välkomnen!

Tider: Måndagar och Onsdagar kl. 19:00 - 20:30 (Terminsstart kl. 19:00, mån den 9:e januari 2023.

Priser: SEK 349 / mån (två pass i veckan)

Krav Maga Göteborg

Vad är Krav Maga?

Det korta svaret är ett system sammansatt av med det bästa av olika typer av självförsvar. Krav Magans principer bygger på människans reflexer att försvara sig och anfalla. Vi fokuserar alltid på effektiva och enkla tekniker. Så vi tränar tex. inte komplicerade försvar eller anfall. Sånt är svårt tillämpa under stress. Det finns militärt, polisiärt och civilt Krav Maga. Vi tränar civilt och en del av Krav Maga Global som garanterar dig högsta standard. Som utövare av Krav Maga tränar man försvar mot hot och attacker på ett flertal sätt; stående, sittande, liggande, mot vapen, mot flera angripare, i mörker, i trånga utrymmen, i stressade situationer och så vidare. Teknikerna bygger till stor del på instinktiva rörelser och reflexer och Krav Maga anses av många vara en metod som ger stora resultat på relativt kort tid.

Om vår klubb Hisingens Krav Maga

Vi är en liten klubb med go stämning. Vår ringa storlek ger oss mycket tränartid då instruktören verkligen ser dig och kan ge dig omedelbar feedback på varje moment. God kamratskap ger god träning, då olika elever med olika grader tränar ihop. Alla får träna alla tekniker. Med andra ord får även nybörjare träna avancerade tekniker! Varför? För att erfarenheten visar att eleven lär sig snabbare av ett varierat upplägg. Alla från 15 år (med målsmans godkännande) kan träna Krav Maga.

Tjejer och killar tränar tillsammans utan prestige och för att ge varandra den bästa träningen.

För provträning behövs inget mer än vanliga träningskläder. Vid normal träning är tandskydd, suspensoar och klubbens träningskläder (byxor och t-shirt) obligatoriskt. Skor för inomhusbruk, ex brottarskor eller liknande (ej gummiskor) kan användas om du inte vill träna barfota.

Följ oss:

Instagram: https://www.instagram.com/hisingenskravmaga/

Facebook: https://www.facebook.com/HisingensKravMagaGoteborg/

Träningen

Vår huvudinstruktör Björn Karlsson är tränarnas tränare! Han är unik i Sverige med sitt Expertgrad tre och examinerar andra experter även internationellt. Han har mer än 20 år av erfarenhet inom Krav Maga. Han har hållit träning för olika grupper, poliser, vårdpersonal, militärer, kvinnoorganisationer och även barn. 

På klubben prioriterar vi personlig träning, dvs du tränar så hårt du vill och graderar när du vill. Du sätter sina egna mål. Du får mycket personlig feedback av tränaren men alla hjälps åt att bli bättre. Vi håller prestigen låg men humorn högt. Vi gillar att ha det trevligt på passen! Man kommer längre i sin träning då. Vi vill vara en inkluderande klubb.  Vi har tex. väldigt få kvinnor som tränar så det vill vi gärna ändra på.

Nybörjare?

Vill vi testa? Det är alltid en bra tid att börja. Klubben tar löpande in nybörjare. Ingen tidigare erfarenhet krävs. Vi tränar Mån och Ons kl 20.45. Vi har begränsat antal platser så anmäl dig om du vill vara säker på en testplats. Det gör du enkelt med ett SMS till 0707904846.

Villkor: En gratisträning. Bindningstiden är 6 månader med 2 månaders uppsägningstid.

Under Corona

Kom ombytt då vi vill minska kontaktytorna för minskad risk för spridning. Vi duschar hemma också. 

Varför ska du träna Krav Maga?

Förutom att det en utmärkt träningsform som snabbt ger fysiska resultat så är det korta svaret: För att kunna försvara dig. Krav Maga är vida ansedd vara effektivt självförsvar. Kanske behöver du det till ditt jobb inom vård eller säkerhet? Vill du öka ditt självförtroende i otrygga situationer. 

Krav Magan är en produkt av ett riktigt behov av att rädda sitt eller någon annans liv under fysisk våld. Men det går visst att vinna i Krav Maga, vinner bättre fysik, mental styrka och förmågan att se potentiellt farliga situationer. I fall du inte kan undvika de har du lärt dig att försvara dig fullt ut, kontrollera situationen och överleva.

I en perfekt värld ska du inte behöva Krav Magan. Krav Magan vi tränar är anpassad för vårt samhälle, vår vardag.

Lite mer om Krav Maga och hur tillämpar vi det på vår klubb?

Krav Maga kommer från hebreiskans מגע קרב, ”närstrid”, alltså är namnet sammansatt av krav, ”strid”; maga, ”kontakt/ nära”.

Krav maga är samlingsnamnet för flera självförsvars- och närstridssystem med rötterna i Israel. Krav maga utvecklades av Imi Lichtenfeld på 1930-talet, men sedan metoden togs i bruk av den israeliska armén på 1960-talet har det tillkommit civil-, polisiär- och tredjepartstillämpningar. Vår klubb är en del av Krav Maga Global som startades och leds av Eyal Yalinov.Vi lär ut civil Krav Maga (KMG) enligt israelisk standard utan någon form av förädling eller förändring av systemet.

Teori

Hos oss är teorin integrerat med hela träningen. Men kan hända att vissa pass blir mer teoretiska än andra beroende på instruktör och ämne. Tex har vi ett pass som täcker Nödvärnsrätten. Du får lära dig en massa effektiva stridstekniker. Det gäller att hantera det på ett ansvarsfullt sätt. https://sv.wikipedia.org/wiki/N%C3%B6dv%C3%A4rnsr%C3%A4tt

Fysisk träning

Krav Fittness, det är vad kallar den delen av ett pass där vi tränar fysiken men enligt alla stridsprinciper. Vi tränar alltså med rörelser som sparkar, slag, försvar, markövningar osv. Väldigt likt intervallträning.

Du sätter ribban själv för din personliga träning. Vill du investera i din fysiska välmående finns det inga gränser. Hos oss får du den träning du förtjänar!

Mental träning

En annan del av träningen består av din mentala styrka. Din inställning till: olika potentiella farliga situationer, svårigheter, förmågan att hantera stress, att återhämta dig osv.  Alla pass är pass i mental träning med varierande fysisk träning. Hos oss lär du dig att tillämpa några få enkla principer som alltid hjälper dig. T.ex: Att det alltid är bäst att försvara sig på vilket sätt som helst under träning.  Även om det är fel teknik för just det anfallet.

Ingen sport

Krav Maga är ingen sport i sin egentliga mening, det går tex inte att tävla i självförsvar. Logiken i Krav Magan är att försvara sig på ett effektivt sätt under en hotfullt situation. Är du under livsfara måste du agera fullt ut och rädda ditt. De flesta kampsporter har utestutlit de skadligaste teknikerna (tex skrevspark) för att det ju inte att återhämta sig och tävla igen. Efter att du försvarat dig, ska du snabbt scanna din omgivning och helst fly. Det är också en grundprinciperna. Det går inte att tävla i det. 

Skador

Vi tränar för att inte bli skadade i verkligheten så vi ska inte skada oss när vi tränar. Din säkerhet går före allt, så undvik att bli skadad på träning och se till att ha marginal för att inte skada andra. Med tiden lär du känna dina partners och dig själv och kan så småningom.

Försäkring

Så fort du betalar träningsavgift och medlemskap i House of Champions är du försäkrad under din träning.

Om själva föreningen Hisingens Krav Maga

Ordförande är Daniel Göransson, Kassör Magnus Siira och Sekreterare med ansvar för sociala medier och kommunikation Gorki Glaser-Müller. 

Vill du komma i kontakt med styrelsen skicka ett mail med ämne. Till styrelsen eller ring G. Glaser-Müller på 0707904846

Villkor: Bindningstiden för träning är 6 månader med 2 månaders uppsägningstid.

Du är jättevälkommen att bli medlem i föreningen, det kostar 100 kr om året. Det berättigar sig till att rösta på mötena som driver själva föreningsverksamheten. Maila oss!

hisingenskravmaga@hotmail.com

Se schema

Prisinformation

Klicka här

House of champions 2024