Capoeira

Capoeira är en afrobrasiliansk kulturtradition och kampkonst med inslag av musik, sång, dans och filosofi som utvecklades av afrikanska slavar i Brasilien. Dess centrum är beläget i Salvador de Bahia, som en gång var Brasiliens huvudstad. Enligt sägnen utvecklades capoeira ur traditionella afrikanska kamparter som slavarna maskerade i form av dans, då de var förbjudna att utöva och träna dem.

Själva kampdansen karaktäriseras av konstant rörelse, svepande och cirklande slag och sparkar, med mycket handstående, volter och hjulningar. Den dansas till musik av ett bateria en liten "slagverksorkester" där enkla instrument används. Instrumentens antal kan variera beroende på tillfälle och vilken stil som spelas, men det viktigaste instrumentet som alltid ingår är berimbau - ett enkelt ensträngat instrument som kan liknas vid en pilbåge. Oftast finns även atabaque - trumma, och pandeiro - tamburin med. Instrumenten ackompanjeras av sång och i vissa fall handklappningar.

BÖRJA TRÄNA CAPOEIRA

TERMINSSTART

Vi har terminsstart i slutet av januari och i slutet av augusti varje år, men vi har även löpande intag av nya medlemmar. Prova gärna ett pass helt gratis! Ingen föranmälan krävs och drop in under terminensgång.

CAPOEIRA

Träningen passar både tjejer och killar i alla åldrar. Eftersom teknik alltid är avgörande, passar träningen lika bra för en liten utövare som för en som är stor och stark.
I början behövs ingen speciell utrustning. Mjuka långa träningsbyxor rekommenderas (ej shorts).

Vi har träning som passar allt från nybörjare till mer avancerad.
Även grupper för barn, ungdomar samt vuxna.

FÖRSÄKRING

Capoeira Liberdade E Expressão är medlem i Svenska Budo & Kampsportsförbundet.

PRISINFORMATION

Klicka här

Avgiften inkluderar både träningsavgift och medlemsavgift.

VILLKOR

Bindningstiden är 6 månader med 2 månaders uppsägningstid.
Fullständig medlemsvillkor

KONTAKT

Facebook: Capoeira Liberdade E Expressão

Email: capoeiraliberdadesuecia@gmail.com

Hemsida: http://www.capoeiraliberdade.se/

Mobil:0723153171
Mobil:0707578537

House of champions 2024